Spørgsmål & Svar

Generelle spørgsmål

Vi har lagt nogle af de generelle spørgsmål, der har være i forbindelse med et dødsfald, og tiden derefter, ind her på siden. Skulle der opstå yderligere spørgsmål, så venligst kontakt os, så vil vi forsøge at finde de rigtige svar!

– Hvad er en begravelse? 
En begravelse, også kaldet jordfæstelse, betyder at afdøde begraves i jorden på kirkegården.

– Hvad er en bisættelse? 
En bisættelse, også kaldet kremering, betyder at afdøde efter endt højtidelighed bliver brændt, og kommer i en urne.

– Kan jeg få indflydelse på min begravelse?
Absolut, -og vi anbefaler at du tager disse beslutningen imens tid er.. udfyld folderen “Mine sidste ønsker” folderen udleveres hos bedemanden, eller fremsendes. BEMÆRK fordi man udfylder en sådan folder, forpligter det ikke til at man skal bruge bedemanden hvor man har fået folderen udleveret! Vi tager gerne en snak om alle muligheder og sikre derved din begravelse er skræddersyet til netop dine ønsker. Det kan være personlig på mange unikke måder. Kontakt os på 64 40 02 40 for at høre om mulighederne.

– Kan man få love til at se afdøde?
Der kan være mange gode grunde til at se den afdøde. Det kan være en del af sorgprocessen, og vi mener, at fremvisningen kan hjælpe denne sorgproces, -og derved hjælpe til, at man kan komme videre i livet. Man får set, at det som regel ser ganske fredfyldt, og helt naturligt ud, afdøde kan være klædt i eget tøj, og kisten kan være opredt i afdødes eget sengetøj.

– Hvorfor skal man vælge at få bekendtgjort dødsfaldet?
Det kan være af stor betydning for venner/bekendte og familie, at der indrykkes en dødsannonce i avis eller ugeavis. Det gør at alle som ønsker at deltage i højtideligheden kan se hvor og hvornår handlingen finder sted, og om det foregår i “offentlighed” eller stilhed. En annonce kan også “indrykkes” på internettet!

Hvad gør bedemanden? 
Bedemandsforretning er de pårørendes “forlængede” arm. og kontakten til Bospælsogn, Præst, Kommune og Skifteret. Det er også bedemanden der transportere afdøde fra sygehus til kapel/Kirke og krematorium. Bedemanden laver alle de nødvendige papirer, og implementere de valg, som familien har taget i forbindelse med begravelse/bisættelsen. Bedemanden har stor erfaring i at hjælpe de efterladte med at håndtere døden. Bedemanden er uddannet til at besvare spørgsmål om sorg, genkende, når en person har det svært, og evt. har brug for yderligere hjælp til at håndtere sorgen. Bedemanden har også kontakt til støttegrupper i lokalsamfundet.

– Hvad skal jeg gøre, hvis dødsfaldet sker i midt om natten eller i weekenden?
Vi står til rådighed 24 timer i døgnet, syv dage om ugen. Alt hvad du behøver, er at ringe til os på 64 40 02 40. Hvis du beder om øjeblikkelig hjælp, vil en af ​​vores fagfolk være der inden for en time.

– Hvad skal jeg gøre, hvis dødsfaldet sker i udlandet?
Vi kan kan hjælpe dig overalt på kloden. Kontakt din hjembys bedemand. Vi vil påtage os ansvaret, og koordinere de ting der skal til, for at få afdøde sikkert hjem til Danmark, vi vil kort sagt, fungere som familiens agent.

– Hvad er formålet med balsamering?
Balsamering renser og bevarer kroppen, forsinker nedbrydningsprocessen.  Det gør det muligt at forlænge tiden mellem dødens indtræden og handlingen i kirke eller kapel, således at familiemedlemmerne evt. får tid til at arrangere og deltage på den mest betryggende måde.

Bemærk venligst, at balsamering kan være nødvendig, hvis den afdøde transporteres med fly til et andet land!

– Er kremering en erstatning for en begravelse?
Nej, kremering er et alternativ til jordbegravelse.

– Er det muligt at arrangere en traditionel begravelse, hvis nogen dør af AIDS?
Ja, en person, der dør af en AIDS-relateret sygdom, har samme muligheder for en begravelse som alle andre! Der er ingen smittefare ved at rører den afdødes ansigt eller hænder!

– Hvorfor er begravelser så dyre?
Omkostningerne  i forbindelse med en begravelse vil variere alt efter ønsker og budget!

– Hvem hæfter for betalingen af en begravelse?
Som udgangspunkt, er det anmelderen = den som bestiller begravelsen, der hæfter for udgifterne i forbindelse med begravelsen. Anmelder hæfter IKKE for evt. gæld el. lign, som afdøde kunne have stiftet!

– Hvad er et Kolumbarium?
Et Kolumbarium, ofte placeret i et mausoleum, er et sted på en kirkegård, som er konstrueret med mange små rum (nicher) indrettet til opbevaring af urner